16:00

Harads IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Harads IF

Ohtana/Aapua besegrar Harads hemma på Byavallen med 1-0 (0-0)

Harads får inleda matchen med en kraftig vind i ryggen och är också det spelförande laget i första halvlek dock utan att skapa några målchanser. OAFF har också svårt i motvinden att få till anfallsspelet och har i första halvlek inte något avslut mot mål. Det dröjer till den 35:e minuten innan halvlekens första målchans kommer när en HIF:are drar på ett långskott som Felle släpper rakt ut i banan, returen är en Haradskille först på men Felle gör en kanonräddning på skottet. Minuten senare har Harads en frispark ur bra läge som dock går en bit utanför. I den 44:e minuten blir det efter en hörna kalabalik framför OAFF:s mål där vi till slut kan rensa bort bollen. Vi går till paus med 0-0, ett resultat som vi måste vara nöjda med.

Andra halvlek är det OAFF som har den starka vinden i ryggen men det är ändå Harads som är det bättre laget inledningsvis. I den 60:e minuten är många säkra på ett HIF-mål men Felle gör en makalöst fin räddning på friläget. OAFF börjar efter det ta över mer och mer men Harads är hela tiden farliga i sina kontraattacker. I den 67:e minuten är det nära att OAFF skall ta ledningen när ett inlägg från Magnus Jatko tas av vinden och seglar decimetern utanför målvaktens kryss. I den 75:e minuten får OAFF ett inkast kring straffområdeslinjen. Inkastet skarvas av Adam Zingmark och bollen går via ett Haradsben ut till Hector Garcia som från dryga 15 meter får på en drömträff och bollen går stenhårt upp i nättaket, helt chanslöst för målvakten, 1-0. Resten av matchen blir det att försvara ledningen och Harads får inte till några riktigt farliga lägen, istället är det OAFF som får matchens sista chans när Adam kommer först på en långboll, blir fälld, det luktar straff, men domaren friar.

I ett OAFF som inte gjorde någon höjdarmatch, mycket beroende på en besvärlig vind i planens längdriktning, har vi ändå några spelare som förtjänar plusbetyg: Felix Pekkari i målet gjorde två helt avgörande räddningar. I backlinjen var comebackande Martin Krekula riktigt bra. Magnus Jatko gjorde också en kanoninsats. På mittfältet går plusset till Daniel Mäki och framåt var Adam Zingmark teknisk och stark i luften. Hector Garcia kom in och avgjorde matchen, hans skott måste vara ett av dom hårdaste i Norrbotten.

Harads visade trots förlusten att laget kommer att slåss om seriesegern. Laget har flera riktigt bra spelare där den främste idag var Marcus Eriksson.

Domaren Ronny Andersson ledde matchen på ett säkert sätt.